5 zöldség és gyümölcs, amit sose tarts hűtőben!
Lehet, hogy azt hiszed, ezek számára a hűtő a legjobb hely, de nagyon tévedsz!
[visual-link-preview encoded=”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″]
Krumpli
A krumpli szereti a hűvös helyeket, de nem a hideget! Ezt tartsd észben, mielőtt besúvasztod az előre vásárolt burgonyát a hűtő aljába, a zöldségek közé! A hidegben ugyanis a krumpliban lévő keményítők hamarabb alakulnak cukorrá, így egészen más lesz az étel íze, mint egyébként. Sok lakáshoz nincs kamra vagy pince, ám van megoldás: a lakás egy hűvös pontján tartsd a krumplit papírzacskóban. Ez sokkal jobb, mint a műanyag szatyor, mert tud szellőzni a zöldség!
Hagyma
A hagymának sem tesz jót a hűtő, az ok pedig hasonló, mint a krumplinál: a keményítők a hidegben cukorrá alakulnak, így egy idő után túl édes lesz a hűtőben tárolt hagyma. A krumplival együtt se jó tartogatni, mert ha nedvesség kerül a burgonya héjára, attól hamar megrohad a hagyma A legjobb neki is a 10 fok körüli hőmérséklet, a kamra vagy a pince, de papírzacskóban a burgonyához hasonlóan 2 hétig is eláll.
Avokádó
A listán ott van még nagy kedvencünk, az avokádó is! Az avokádó akkor kezd el érni, amikor leszedik a fáról, szóval ha kőkemény, még elég éretlen gyümölcsöt vásárolsz, majd beteszed a hűtőbe, akkor ezzel csak lassítod az érési folyamatot. Másrészt viszont ha szépen érett avokádót vettél, amit még pár napig nem akarsz megenni, azt simán beteheted a hűtőbe, mert így több napig is eláll! Szóval a még éretlen avokádó mehet a napfényes konyhapultra, az érett pedig a hűtőszekrénybe! (via joy.hu)
Fotó: Pixabay
Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!