A család kedvence lesz! Tejbegrízes túrógombóc
Egyszerű, krémes túrógombóc.
Hozzávalók
- 5 dl tej,
- 6 púpos evőkanál búzadara,
- 3 evőkanál kristálycukor,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 25 dkg túró,
- 20 dkg tejföl,
- 3 evőkanál porcukor,
- 10 dkg zsemlemorzsa.
Elkészítés
A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és a búzadarát. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd takarék lángon addigra főzzük ameddig a búzadara szemek átlátszóak lesznek, ekkor főnek meg.
A tejbegrízt kihűtjük. Mikor kihűlt jó sűrű állagú lesz. Villával összetörjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és a túrót. Villával egynemű, sima masszát dolgozunk ki, amelyből gombócokat formázunk. A zsemlemorzsát megpirítjuk teflonos bevonatú serpenyőben, majd ebben megfogtjuk a gombócokat. A tejfölt a porcukorral simára keverjük, ezzel találjuk a gombócokat. (via tudasfaja.com)
Fotó: Pinterest