Pletykafészek

A család kedvence lesz! Tejbegrízes túrógombóc

Egyszerű, krémes túrógombóc.

Hozzávalók

  • 5 dl tej,
  • 6 púpos evőkanál búzadara,
  • 3 evőkanál kristálycukor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 25 dkg túró,
  • 20 dkg tejföl,
  • 3 evőkanál porcukor,
  • 10 dkg zsemlemorzsa.

Elkészítés

A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és a búzadarát. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd takarék lángon addigra főzzük ameddig a búzadara szemek átlátszóak lesznek, ekkor főnek meg.
A tejbegrízt kihűtjük. Mikor kihűlt jó sűrű állagú lesz. Villával összetörjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és a túrót. Villával egynemű, sima masszát dolgozunk ki, amelyből gombócokat formázunk. A zsemlemorzsát megpirítjuk teflonos bevonatú serpenyőben, majd ebben megfogtjuk a gombócokat. A tejfölt a porcukorral simára keverjük, ezzel találjuk a gombócokat. (via tudasfaja.com)

Fotó: Pinterest

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel vagy szóljon hozzá!

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények