Pletykafészek

Miért kerül 5560 forintba egy lángos? Most megmutatjuk!

Amikor az ember megkívánja, úgy érzi, semmi sem sok érte. Németországban a hagyományos lángos mellett egészen különleges variációkat is megkóstolhatnak a piacozók. 

„Forró, ropogós és egyszerűen ellenállhatatlan: lángos – a magyar street food klasszikusa!” – írja a német Abendzeitung a Viktualienmarkton nemrég megnyílt Szia Szia standról, amely a lap szerint egyenesen a Balatonra repíti a látogatókat az ízvilágával.

A Viktualienmarkt München legismertebb piaca, ahol friss alapanyagokat és különleges ételeket kínálnak, prémium minőségben is. Az egykori Paprikahaus helyén most Pázmándi Péter és Vincent Sauter gasztronómiai koncepciója kelti életre a magyar konyha ízeit, frissen sütött lángossal és egyedi fogásokkal. A standot a lap úgy írja le, mint egy nappalit, ahol az ételek mellett magyar alapanyagokat is kínálnak, miközben a háttérben bakelitlemezek szólnak.

Az étlapon a lángos a központi fogás, amelyet naponta frissen sütnek, és egyedi receptúrák szerint készítenek el. A klasszikus fokhagymás lángos ára 5 euró (jelenlegi árfolyamon körülbelül 2060 forint), míg a lap által említett savanyított retkes, pastramis, tormás, Dijon-krémes változat 13,50 euróba (nagyjából 5560 forint) kerül. A cikk megemlíti, hogy a magyar utcai ételek közül a lángos olyan szerepet tölt be Magyarországon, mint Bajorországban a fehér kolbász.

Címlapkép: Bernhardt Bettina/ Közbeszéd

(via mfor.hu)

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük