Pletykafészek

A legfinomabb ropogós grillcsirke 40 perc alatt

Grill sütő és zsír nélkül kétféle módon is süthetünk csirkét. Megéri kipróbálni, mert lenyűgözőek!

I. A fiatal, sütésre előkészített csirkét vagy csirkedarabokat megsózzuk, és kevés zsírral vagy olajjal megkent fehér csomagolópapírba jól becsomagoljuk (át is köthetjük).

Előmelegített sütőben a rácsra helyezve alsó lángon sütjük. Attól függően, hogy darabolt vagy egész csirke van-e a csomagban, 20-40 percig sütjük. A papírburok közben teljesen megbarnul, a csirke pedig porhanyósra sül.

II. A sütésre előkészített csirkét kívül-belül besózzuk, bőrét kevés pirospaprikával kevert olajjal átkenjük és fedővel jól záródó tűzálló tálba téve a forró sütőben kb. 30 percig fedő alatt, majd 8-10 percig fedő nélkül pirítjuk. A megsült csirkét szeletelés előtt vágódeszkára tesszük és kb. 10 percig hűlni hagyjuk. (via Bidista.com)

Címlapkép: Pixabay

 

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük