Pletykafészek

Isteni finom húsvéti citromos kalács: egy édes ünnepi klasszikus

Ahogy a természet újjáéled, és a húsvéti ünnepek közelednek, mindannyian várjuk a finom, hagyományos édességeket, amelyek örömöt és melegséget hoznak az asztalunkra.

Egyik legnépszerűbb húsvéti süteményünk a citromos kalács, amely lágy, omlós tésztájával és frissítő citromos ízével elvarázsol mindenkit. Ezt a finomságot nemcsak könnyű elkészíteni, hanem a vendégek is biztosan imádni fogják. Engedje, hogy elkalauzoljam Önt ennek az ünnepi süteménynek a világába, és fedezzük fel együtt a tökéletes húsvéti citromos kalács receptjét!

Hozzávalók:

  • 500 g finomliszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 100 g cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 150 ml langyos tej
  • 2 tojás
  • 100 g olvasztott vaj
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

  1. Az élesztő beáztatása: Keverje össze a langyos tejet az élesztővel, és hagyja állni 5-10 percig, amíg az élesztő felfut.
  2. A tészta elkészítése: Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, cukrot, sót és a citrom reszelt héját. Adja hozzá az élesztős tejet, a tojásokat, az olvasztott vajat, a joghurtot és a vanília kivonatot. Gyúrja össze a tésztát, amíg sima és ruganyos lesz.
  3. Kelesztés: Tegye a tésztát egy enyhén olajozott tálba, takarja le konyharuhával, és hagyja kelni meleg helyen kb. 1-1,5 óráig, amíg a tészta duplájára nő.
  4. Formázás és pihentetés: Borítsa ki a tésztát egy enyhén lisztezett felületre, és gyúrja át könnyedén. Formázza meg a tésztát kalács formára, majd helyezze egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyja pihenni további 30 percig.
  5. Sütés: Előmelegített sütőben, 180°C-on süsse a kalácsot kb. 25-30 percig, amíg aranybarnára sül.
  6. Tálalás: Hagyja a kalácsot teljesen kihűlni, majd szeletelje fel, és tálalja frissítő citromos mázzal, amit porcukor és frissen facsart citromlé keverékéből készíthet.

Az ünnepi asztal dísze lehet ez a könnyed és ízletes húsvéti citromos kalács. A friss citromos íz és a puha, omlós tészta garantáltan mindenkit elvarázsol. Készítse el Ön is, és élvezze a húsvéti időszak édes pillanatait ezzel a finomsággal!

Címlapkép: Pixabay

Olvassa cikkeinket a Facebookon és a Google hírei között is!

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük