Pletykafészek

Így készítette nagymamám a házi krémest, ez a legfinomabb, amit valaha ettem

Semmi sem hozza elő jobban a gyermekkori emlékeket és a klasszikus magyar sütemények varázsát, mint egy házi készítésű krémes. Az omlós tészta és a vaníliás krém tökéletes harmóniája olyan élményt nyújt, amit egyszerűen nem lehet utánozni. Ha szeretnél valami igazán különlegeset készíteni, ami biztosan elnyeri mindenki tetszését, ez a recept pontosan neked való!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg leveles tészta (készen vásárolt vagy házi készítésű)

A krémhez:

  • 6 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 liter tej
  • 10 dkg finomliszt (vagy 8 dkg keményítő)
  • 1 csipet só

A tetejére:

  • Porcukor a díszítéshez

Elkészítés:

A tészta elkészítése:

  1. Nyújtsd vékonyra a leveles tésztát, majd vágd ketté.
  2. Süsd előmelegített sütőben 200°C-on, amíg aranybarnára sül (kb. 10-12 perc).
  3. Az egyik lapot szeleteld fel négyzetekre, ez lesz a krémes teteje.

A krém elkészítése:

  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá.
  2. A tojássárgáját keverd ki a cukorral és vaníliás cukorral, majd add hozzá a lisztet és keverd simára.
  3. Melegítsd fel a tejet, és fokozatosan öntsd hozzá a tojásos keverékhez, közben folyamatosan kevergetve.
  4. Lassú tűzön főzd sűrűre a krémet, majd óvatosan forgasd bele a tojásfehérje habot, hogy könnyű és habos maradjon.

A krémes összeállítása:

  1. Helyezd az egyik megsült tésztalapot egy tepsibe vagy tálcára.
  2. Öntsd rá a krémet, és simítsd el egyenletesen.
  3. Tedd a tetejére a négyzetekre vágott tésztalapot.

Pihentetés:

Hűtsd le a krémest, majd szórj rá porcukrot.

Címlapkép: Pixabay

Olvassa cikkeinket a Facebookon és a Google hírei között is!

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük