Pletykafészek

Így készítsd el könnyen és gyorsan a lágy tojást

A tökéletes lágy tojás elkészítése művészet, de néhány egyszerű lépést követve mindig csodás eredményt érhetsz el. Íme egy alaprecept:

Hozzávalók:

  • Friss tojások
  • Hideg víz

Elkészítés:

  1. Előkészítés: Vedd ki a tojásokat a hűtőből, és hagyd őket szobahőmérsékletűre melegedni (kb. 10-15 perc). Ez csökkenti annak esélyét, hogy megrepedjenek a főzés közben.
  2. Főzés előkészítése: Helyezd a tojásokat óvatosan egy edénybe, majd önts rájuk annyi hideg vizet, hogy éppen ellepje őket.
  3. Forralás: Melegítsd a vizet közepes lángon, és amikor elkezd forrni, indítsd el az időzítőt. A lágy tojásokhoz a következő időket ajánlom:
  4. Kissé lágy sárgájához: 4 perc
  5. Igazi folyós sárgájához: 5 perc
  6. Hűtés: Miután az időzítő lejárt, azonnal vedd ki a tojásokat és tedd őket jeges vagy nagyon hideg vízbe 1-2 percre. Ez megállítja a főzést és megkönnyíti a tojások pucolását.
  7. Tálalás: Óvatosan törd meg a tojások héját, és tedd őket tojástartóba. Kínálhatod friss kenyérrel, sóval, borssal vagy akár vajjal.

Ezzel a módszerrel a tojás tökéletesen lágy és krémes lesz, pont, ahogy szeretjük! Jó étvágyat!

Címlapkép: Pixabay

Olvassa cikkeinket a Facebookon és a Google hírei között is!

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük