Szaftos, vékony tésztás húsimádó pizza recept
Ahogy a hétvége közeledik, és a család, barátok vagy akár csak egy kis én-idő társaságában egy ínycsiklandó fogásra vágyunk, mi lehetne jobb választás, mint egy házi pizza? A húsimádók számára pedig külön öröm, hiszen itt nem kell kompromisszumot kötni! Kolbász, sonka, szalámi – mindez egy ízletes pizzatésztán, szaftos paradicsomszósszal és olvadozó sajtréteggel. Ezzel a recepttel garantáltan mindenkinek elnyered a tetszését, és otthon is elhozhatod a pizzéria élményét!
Hozzávalók a tésztához:
- 500 g finomliszt
- 1 csomag száraz élesztő (7 g)
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 300 ml langyos víz
- 3 evőkanál olívaolaj
Hozzávalók a feltéthez:
- 200 g paradicsomszósz vagy pizzaszósz
- 200 g reszelt mozzarella sajt
- 100 g kolbász karikázva
- 100 g sonka csíkokra vágva
- 100 g szalámi vékony szeletekre
- 50 g pirított bacon kockák
- Oregánó és bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés:
- A tészta elkészítése: Egy nagy tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és a cukrot. Hagyd állni 5-10 percig, amíg az élesztő felhabzik. Ezután add hozzá a lisztet, a sót és az olívaolajat, és gyúrd össze sima, rugalmas tésztává. Takard le, és hagyd meleg helyen kelni kb. 1 óráig, amíg a tészta duplájára nő.
- A tészta kinyújtása: A megkelt tésztát borítsd ki lisztezett felületre, és oszd két részre. Nyújtsd ki vékonyra, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsire.
- A feltétek előkészítése: Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg a reszelt mozzarellával. Ezután egyenletesen oszd el rajta a kolbászt, sonkát, szalámit és bacon kockákat. Végül szórd meg oregánóval és bazsalikommal.
- Sütés: Sütőben, 220°C-ra előmelegítve süsd 12-15 percig, vagy amíg a sajt szépen megolvad, és a tészta aranybarnára sül.
- Tálalás: Szeleteld fel, és tálald forrón. Mellé kínálhatsz friss salátát vagy egy pohár jól behűtött italt.
Címlapkép: Pixabay
Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!
Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!