Pletykafészek

Puha csokis muffin recept

Ha van egy desszert, amely örök kedvenc és mindig gyorsan elfogy, akkor az a csokis muffin. Egyszerű elkészíteni, tökéletes reggelire, uzsonnára vagy akár egy baráti találkozóra. Ez a puha, gazdag csokoládéval megpakolt muffin nemcsak az édesszájúaknak okoz örömet, hanem kezdőknek is garantált siker. Ráadásul ez a recept optimalizált ahhoz is, hogy könnyedén megtalálható legyen, ha valaki egy ízletes csokis muffint keres az interneten. 

Hozzávalók (12 darabhoz):

  • 200 g búzaliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 40 g cukrozatlan kakaópor
  • 150 g cukor
  • 2 nagy tojás
  • 100 ml tej
  • 100 ml növényi olaj (például napraforgóolaj)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 150 g étcsokoládé darabokra vágva vagy csokoládécsepp

Elkészítés:

  1. Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 12 lyukú muffin tepsit papírkapszlikkal.
  2. Száraz összetevők: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport és a cukrot.
  3. Nedves összetevők: Egy másik tálban habard el a tojásokat, add hozzá a tejet, az olajat és a vanília kivonatot, majd jól keverd össze.
  4. Összeállítás: Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg éppen csak egységes nem lesz a tészta. Ne dolgozd túl! Végül add hozzá a csokoládédarabokat, és óvatosan forgassuk bele.
  5. Sütés: Kanalazd a tésztát az előkészített kapszlikba, nagyjából háromnegyedig töltsd meg őket. Sütőben süsd kb. 18-20 percig, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
  6. Hűtés és Tálalás: Hagyd a muffinokat pár percig a tepsiben hűlni, majd helyezd őket rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

Tálalási Tippek

Szórd meg porcukorral, vagy szívecskés cukorkával kínáld mellé friss gyümölcsöt vagy egy bögre kávét. Ezek a csokis muffinok garantáltan sikert aratnak minden alkalommal!

Címlapkép: Pixabay

Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!

 

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük