Pletykafészek

A legegyszerűbb húsvéti linzer recept

Ez tökéletesen illik a linzer recepthez, hiszen a húsvéti hangulatot idézi meg! Ha van más elképzelésed, szívesen segítek tovább finomítani.

A linzer az egyik legismertebb és legkedveltebb sütemény Magyarországon és szerte a világon. Puha, omlós tészta, amit gyümölcslekvár köt össze – az egyszerűségében rejlik a varázsa. Nemcsak ünnepeken, hanem hétköznapokon is öröm elkészíteni, hiszen könnyen variálható és mindig mosolyt csal az arcokra.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • gyümölcslekvár (ízlés szerint)

Elkészítés:

  1. A lisztet átszitáljuk, majd összekeverjük a porcukorral, sóval és vaníliás cukorral.
  2. Hozzáadjuk a kockákra vágott hideg vajat vagy margarint, és gyors mozdulatokkal morzsás állagúra dolgozzuk.
  3. Belekeverjük a tojássárgáját, majd összegyúrjuk, amíg homogén tésztát kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet.
  4. A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
  6. A tésztát lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, és formákat szúrunk ki belőle.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a linzereket, majd 8-10 percig sütjük, amíg enyhén aranyszínűek lesznek.
  8. Miután kihűltek, lekvárral töltjük őket, és összeragasztjuk a párokat.

Könnyen variálhatod különböző lekvárokkal vagy akár csokoládékrémmel is, hogy még különlegesebb legyen.

Címlapkép: Pixabay

Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük