A legegyszerűbb húsvéti linzer recept
Ez tökéletesen illik a linzer recepthez, hiszen a húsvéti hangulatot idézi meg! Ha van más elképzelésed, szívesen segítek tovább finomítani.
A linzer az egyik legismertebb és legkedveltebb sütemény Magyarországon és szerte a világon. Puha, omlós tészta, amit gyümölcslekvár köt össze – az egyszerűségében rejlik a varázsa. Nemcsak ünnepeken, hanem hétköznapokon is öröm elkészíteni, hiszen könnyen variálható és mindig mosolyt csal az arcokra.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- gyümölcslekvár (ízlés szerint)
Elkészítés:
- A lisztet átszitáljuk, majd összekeverjük a porcukorral, sóval és vaníliás cukorral.
- Hozzáadjuk a kockákra vágott hideg vajat vagy margarint, és gyors mozdulatokkal morzsás állagúra dolgozzuk.
- Belekeverjük a tojássárgáját, majd összegyúrjuk, amíg homogén tésztát kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet.
- A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
- Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
- A tésztát lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, és formákat szúrunk ki belőle.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a linzereket, majd 8-10 percig sütjük, amíg enyhén aranyszínűek lesznek.
- Miután kihűltek, lekvárral töltjük őket, és összeragasztjuk a párokat.
Könnyen variálhatod különböző lekvárokkal vagy akár csokoládékrémmel is, hogy még különlegesebb legyen.
Címlapkép: Pixabay
Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!
Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!