Pletykafészek

A legfinomabb gofri receptje, amit nem tudsz elrontani

A gofri tökéletes választás reggelire, uzsonnára vagy desszertként, amikor valami édesre és különlegesre vágyunk. Ez a recept egyszerű, mégis garantáltan elnyeri mindenki tetszését!

Hozzávalók (6-8 darabhoz):

  • 250 g finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • 300 ml tej
  • 100 g olvasztott vaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

  1. Száraz hozzávalók összekeverése: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot.
  2. Nedves hozzávalók hozzáadása: Egy másik tálban habard el a tojásokat, add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.
  3. Tészta összeállítása: Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egy sima, egységes masszát nem kapsz.
  4. Melegítés: Melegítsd elő a gofrisütőt, és enyhén olajozd vagy vajazd ki.
  5. Sütés: Kanalazd a tésztát a gofrisütőbe, majd süsd 3-5 percig, vagy amíg aranybarnára nem pirulnak a gofrik.
  6. Tálalás: Frissen tálald, akár porcukorral, gyümölccsel, tejszínhabbal vagy vaníliaöntettel.

Jó étvágyat kíván a Közbeszéd szerkesztősége!

Címlapkép: Pixabay

Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük