A legfinomabb gofri receptje, amit nem tudsz elrontani
A gofri tökéletes választás reggelire, uzsonnára vagy desszertként, amikor valami édesre és különlegesre vágyunk. Ez a recept egyszerű, mégis garantáltan elnyeri mindenki tetszését!
Hozzávalók (6-8 darabhoz):
- 250 g finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 2 tojás
- 300 ml tej
- 100 g olvasztott vaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
- Száraz hozzávalók összekeverése: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot.
- Nedves hozzávalók hozzáadása: Egy másik tálban habard el a tojásokat, add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.
- Tészta összeállítása: Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egy sima, egységes masszát nem kapsz.
- Melegítés: Melegítsd elő a gofrisütőt, és enyhén olajozd vagy vajazd ki.
- Sütés: Kanalazd a tésztát a gofrisütőbe, majd süsd 3-5 percig, vagy amíg aranybarnára nem pirulnak a gofrik.
- Tálalás: Frissen tálald, akár porcukorral, gyümölccsel, tejszínhabbal vagy vaníliaöntettel.
Jó étvágyat kíván a Közbeszéd szerkesztősége!
Címlapkép: Pixabay
Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!
Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!