Pletykafészek

Egyszerű és krémes madártej recept

Szeretnél egy egyszerű és krémes madártejet készíteni? Akkor ezt a receptet mindenképp készítsd el. 

  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 2 ek porcukor
  • 800 ml tej
  • 1 db vanília/ aroma
  • 4 db tojássárgája
  • 70 g cukor
  • 1 csipet só

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni
  2. A tojássárgáját egy csipet sóval és a cukorral keverjük jó habosra, öntsünk hozzá egy keveset a langyos tejből, majd azonnal keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük el, és öntsd vissza az egészet az edénybe. (ha úgy érzed, hogy kicsit híg lett, akkor keverj hozzá 1 csomag vanília pudingot, így sokkal krémesebb lesz)
  3. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A galuskákat evőkanállal tegyük ki egy tányérba és tegyük a mikróba 15 másodpercre. FONTOS, hogy a kanalat minden galuska előtt vizezzük be, így nem fog a kanálhoz ragadni. 🙂

Címlapkép: Bernhardt Bettina/ Közbeszéd

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel vagy szóljon hozzá!

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük