Egyszerű és krémes madártej recept
Szeretnél egy egyszerű és krémes madártejet készíteni? Akkor ezt a receptet mindenképp készítsd el.
-
4 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
2 ek porcukor
-
800 ml tej
-
1 db vanília/ aroma
-
4 db tojássárgája
-
70 g cukor
-
1 csipet só
Elkészítés
- A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni
- A tojássárgáját egy csipet sóval és a cukorral keverjük jó habosra, öntsünk hozzá egy keveset a langyos tejből, majd azonnal keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük el, és öntsd vissza az egészet az edénybe. (ha úgy érzed, hogy kicsit híg lett, akkor keverj hozzá 1 csomag vanília pudingot, így sokkal krémesebb lesz)
- Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.
- A galuskákat evőkanállal tegyük ki egy tányérba és tegyük a mikróba 15 másodpercre. FONTOS, hogy a kanalat minden galuska előtt vizezzük be, így nem fog a kanálhoz ragadni. 🙂
Címlapkép: Bernhardt Bettina/ Közbeszéd