Pletykafészek

Házi gumicukor recept: ezt imádni fogja a család

Ha szereted a gumicukrot, de szívesen készítenéd el otthon, itt egy könnyen elkészíthető és egészségesebb változat, amit akár a gyerekekkel együtt is megalkothatsz. Mindössze néhány hozzávaló és egy kis türelem kell hozzá!

Hozzávalók:

  • 250 ml gyümölcslé (100%-os gyümölcslé ajánlott, például narancs, meggy vagy alma)
  • 2 evőkanál méz vagy cukor (ízlés szerint)
  • 15 g zselatin (por vagy lap)
  • Szilikon bonbonforma vagy jégkocka készítő

Elkészítés:

  1. Gyümölcslé előkészítése: Öntsd a gyümölcslevet egy lábasba, és melegítsd fel alacsony hőfokon. Ne forrald fel, csak langyosítsd meg, hogy a zselatin könnyen feloldódjon benne.
  2. Zselatin hozzáadása: Szórj bele a zselatint a gyümölcslébe, majd folyamatos kevergetés mellett oldd fel teljesen. Ha szükséges, adj hozzá egy kis mézet vagy cukrot, hogy édesebb legyen.
  3. Formázás: Öntsd az elkészült keveréket szilikon bonbonformákba vagy jégkocka készítőbe. Ha nincs ilyen formád, használhatsz egy lapos edényt is, amelyből később szeletekre vagy kockákra vághatod a gumicukrot.
  4. Hűtés: Tedd a formákat hűtőszekrénybe legalább 2-3 órára, amíg a gumicukor teljesen megdermed.
  5. Kivétel és tálalás: Óvatosan szedd ki a gumicukrokat a formából, és már fogyasztható is! Légmentesen záródó dobozban tárold őket, hogy hosszabb ideig frissek maradjanak.

Természetes színezéket, például céklalét vagy spenótlét is adhatsz hozzá a gyümölcsléhez.

Címlapkép: Freepik

Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük