Pletykafészek

Házi hamburger buci recept: Puha, mégis tökéletesen tartja a szaftos húsokat

A házi hamburger bucik elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, és az eredmény garantáltan lenyűgözi majd az egész családot! Puha, mégis tökéletesen tartja a szaftos húsokat és a ropogós feltéteket, így az otthon készült hamburgerek koronájává válik. Ráadásul a saját bucik megsütése nemcsak szórakoztató, hanem egyedi ízt és frissességet ad az étkezéshez.

Hozzávalók (kb. 8 darabhoz):

  • 500 g finomliszt
  • 1 tasak (7 g) szárított élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 250 ml langyos tej
  • 50 ml langyos víz
  • 1 tojás
  • 50 g vaj (puha, szobahőmérsékletű)
  • Szezámmag (díszítéshez)

Elkészítés:

  1. Kelt tészta elkészítése: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, szárított élesztőt, cukrot és sót. Add hozzá a langyos tejet, vizet, a tojást és a puha vajat. Gyúrd össze alaposan, amíg egy sima, rugalmas tésztát kapsz (kb. 8-10 perc).
  2. Kelesztés: Fedd le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1-1,5 órán át, vagy amíg a tészta duplájára nem nő.
  3. Formázás: A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő részre, és formázz belőlük gömböket. Helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd óvatosan lapítsd le őket, hogy a bucik laposabbak legyenek.
  4. Második kelesztés: Fedd le a bucikat egy konyharuhával, és hagyd őket még 20-30 percig kelni.
  5. Sütés előtt: Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Kenj egy kis felvert tojást a bucik tetejére, és szórd meg őket szezámmaggal.
  6. Sütés: Süsd a bucikat 15-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Hűtsd ki őket egy rácson, mielőtt összeállítanád a hamburgereket.

Tálald őket kedvenc feltéteiddel, és élvezd az otthon készült hamburgerek csúcsminőségét!

Címlapkép: Pixabay

Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük