Pletykafészek

Házi sajt elkészítése bolti tejből

Jó a bolti 2,8 as tej, akár az UHT tej is. Ahány liter tej annyi evőkanál 20 vagy 10%os ecet és annyi evőkanál só kell bele. Vagy ecet helyett citromlevet is használhatunk. Rántani 1 -osztályú ! Ennyire egyszerű!

Hozzávalók:

  • 2 liter tej,
  • 2 evőkanál ecet (10 vagy 20%-os, mindegy), vagy 2-3 evőkanál citromlé,
  • 1-2 teáskanál só.

Ízesítés :lila hagyma, vörös hagyma, fokhagyma, snidling, újhagyma stb de nem muszáj.

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük az ecetet (ecet helyett citromlevet is használhatunk) és kb 30 percig állni hagyjuk. Egy szitába sűrű szövésű anyagot teszünk, beleöntjük a fazék tartalmát és 15 percig állni hagyjuk, majd a kívánt fűszereket belekavarjuk. Egy lyukacsos tálba rakjuk a szövettel együtt és nehezékkel lesúlyozzuk, 12 óra múlva fogyasztható.

Zsírpapírba csomagolva a hűtőben szárítjuk ha akarjuk a kívánt keménység eléréséig.

Az én sajtom újhagymás ízesítésű.

Szép napot kívánok mindenkinek!(via Bidista)

Fotó: Pixabay

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel vagy szóljon hozzá!

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük