Így készítsd el könnyen és gyorsan a lágy tojást
A tökéletes lágy tojás elkészítése művészet, de néhány egyszerű lépést követve mindig csodás eredményt érhetsz el. Íme egy alaprecept:
Hozzávalók:
- Friss tojások
- Hideg víz
Elkészítés:
- Előkészítés: Vedd ki a tojásokat a hűtőből, és hagyd őket szobahőmérsékletűre melegedni (kb. 10-15 perc). Ez csökkenti annak esélyét, hogy megrepedjenek a főzés közben.
- Főzés előkészítése: Helyezd a tojásokat óvatosan egy edénybe, majd önts rájuk annyi hideg vizet, hogy éppen ellepje őket.
- Forralás: Melegítsd a vizet közepes lángon, és amikor elkezd forrni, indítsd el az időzítőt. A lágy tojásokhoz a következő időket ajánlom:
- Kissé lágy sárgájához: 4 perc
- Igazi folyós sárgájához: 5 perc
- Hűtés: Miután az időzítő lejárt, azonnal vedd ki a tojásokat és tedd őket jeges vagy nagyon hideg vízbe 1-2 percre. Ez megállítja a főzést és megkönnyíti a tojások pucolását.
- Tálalás: Óvatosan törd meg a tojások héját, és tedd őket tojástartóba. Kínálhatod friss kenyérrel, sóval, borssal vagy akár vajjal.
Ezzel a módszerrel a tojás tökéletesen lágy és krémes lesz, pont, ahogy szeretjük! Jó étvágyat!
Címlapkép: Pixabay
Olvassa cikkeinket a Facebookon és a Google hírei között is!
Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!