Pletykafészek

Így lesz isteni, napokig friss, szalagos a fánk! Eláruljuk a titkot, amit sok háziasszony nem ismer!

Mutatjuk a titkot: Így lesz isteni, napokig friss, szalagos a fánk!

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt, addig egy tálba a többi hozzávalót belemérjük, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt és egészen lágy tésztát dagasztunk belőle. Letakarva langyos helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, kilisztezett felületen 2-2,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Körülbelül 6 cm-es átmérőjű kerek szaggatóval korongokat szaggatunk belőle és letakarva még 10 percet pihentetjük őket.
  2. A megkelt korongok közepét az ujjunkkal benyomjuk, majd közepes lángon, közepesen forró olajban kezdjük sütni úgy, hogy először az ujjunkkal benyomott oldala kerüljön alulra, amit fedővel letakarva 1-2 percet sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalukat is 1-2 percig sütjük de ekkor már fedő nélkül, így lesznek szép szalagosak.
  3. Amikor kisültek, kiszedjük papírtörlővel kibélelt tálcára és a készre sütött fánkokat langyosra hűtjük. Lekvárral, mogyorókrémmel vagy porcukorral tálaljuk.

Sütés hőfoka: 160 °C

Sütés ideje: 10 perc

(via nosalty.hu)

Címlapkép: Pixabay

Ezeket olvasta már?

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük