Pletykafészek

Legfinomabb rántott hús recept, amit valaha ettél! Nem lehet abbahagyni, annyira finom

A rántott hús az egyik legkedveltebb klasszikus, amely szinte minden család asztalán helyet kap. Az omlós belső, a ropogós panír és az ínycsiklandó fűszerezés az, amitől igazán ellenállhatatlan lesz. Íme, a tökéletes recept, amivel mindenkit lenyűgözhetsz!

Hozzávalók (4 személyre):

  • 8 szelet csirkemell, sertésszelet vagy borjúhús (kb. 1-1,5 cm vastag)
  • Só és bors ízlés szerint
  • 100 g finomliszt
  • 2-3 tojás
  • 150 g zsemlemorzsa
  • 200 ml olaj vagy zsír (sütéshez)

Extra ízesítéshez:

  • 1 teáskanál fokhagymapor (opcionális, a liszthez keverve)
  • 1 teáskanál pirospaprika (opcionális, a liszthez vagy a zsemlemorzsához keverve)

Elkészítés:

  1. A hús előkészítése: Ha szükséges, klopfold ki a hússzeleteket óvatosan, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. Sózd és borsozd mindkét oldalukat, majd hagyd állni néhány percig, hogy az ízek átjárják a húst.
  2. Panírozás:
    • Liszt: Forgasd meg a hússzeleteket lisztben, ügyelve arra, hogy mindenhol vékony, egyenletes réteg borítsa be őket.
    • Tojás: Verd fel a tojásokat egy mély tálban, ízlés szerint adj hozzá egy csipet sót. Mártsd bele a lisztezett húsokat.
    • Zsemlemorzsa: Végül forgasd meg őket zsemlemorzsában, és enyhén nyomkodd rá, hogy jól tapadjon.
  3. Pihentetés (opcionális): Ha van időd, hagyd pihenni a panírozott húsokat 10-15 percig. Ez segíti, hogy sütés közben a panír jobban tapadjon.
  4. Sütés:
    • Melegítsd fel az olajat vagy a zsírt egy mély serpenyőben (közepesen forróra). Akkor megfelelő a hőmérséklet, ha egy morzsa azonnal sercegni kezd benne.
    • Süsd a húsokat oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnára pirulnak. Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert ez csökkentheti az olaj hőmérsékletét.
    • Papírtörlőn csöpögtesd le a felesleges zsiradékot.
  5. Tálalás: Azonnal tálald frissen, kívül ropogósan, belül omlósan. Kínálj mellé burgonyapürét, hasábburgonyát vagy friss salátát.

Tipp a tökéletességhez:

  • Ha igazán ropogós panírt szeretnél, kétszer is megforgathatod a húsokat a tojásban és a zsemlemorzsában.
  • A zsemlemorzsát gazdagíthatod reszelt parmezánnal vagy frissen aprított petrezselyemmel.

Címlapkép: Pixabay

Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük