Legfinomabb rántott hús recept, amit valaha ettél! Nem lehet abbahagyni, annyira finom
A rántott hús az egyik legkedveltebb klasszikus, amely szinte minden család asztalán helyet kap. Az omlós belső, a ropogós panír és az ínycsiklandó fűszerezés az, amitől igazán ellenállhatatlan lesz. Íme, a tökéletes recept, amivel mindenkit lenyűgözhetsz!
Hozzávalók (4 személyre):
- 8 szelet csirkemell, sertésszelet vagy borjúhús (kb. 1-1,5 cm vastag)
- Só és bors ízlés szerint
- 100 g finomliszt
- 2-3 tojás
- 150 g zsemlemorzsa
- 200 ml olaj vagy zsír (sütéshez)
Extra ízesítéshez:
- 1 teáskanál fokhagymapor (opcionális, a liszthez keverve)
- 1 teáskanál pirospaprika (opcionális, a liszthez vagy a zsemlemorzsához keverve)
Elkészítés:
- A hús előkészítése: Ha szükséges, klopfold ki a hússzeleteket óvatosan, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. Sózd és borsozd mindkét oldalukat, majd hagyd állni néhány percig, hogy az ízek átjárják a húst.
- Panírozás:
- Liszt: Forgasd meg a hússzeleteket lisztben, ügyelve arra, hogy mindenhol vékony, egyenletes réteg borítsa be őket.
- Tojás: Verd fel a tojásokat egy mély tálban, ízlés szerint adj hozzá egy csipet sót. Mártsd bele a lisztezett húsokat.
- Zsemlemorzsa: Végül forgasd meg őket zsemlemorzsában, és enyhén nyomkodd rá, hogy jól tapadjon.
- Pihentetés (opcionális): Ha van időd, hagyd pihenni a panírozott húsokat 10-15 percig. Ez segíti, hogy sütés közben a panír jobban tapadjon.
- Sütés:
- Melegítsd fel az olajat vagy a zsírt egy mély serpenyőben (közepesen forróra). Akkor megfelelő a hőmérséklet, ha egy morzsa azonnal sercegni kezd benne.
- Süsd a húsokat oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnára pirulnak. Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert ez csökkentheti az olaj hőmérsékletét.
- Papírtörlőn csöpögtesd le a felesleges zsiradékot.
- Tálalás: Azonnal tálald frissen, kívül ropogósan, belül omlósan. Kínálj mellé burgonyapürét, hasábburgonyát vagy friss salátát.
Tipp a tökéletességhez:
- Ha igazán ropogós panírt szeretnél, kétszer is megforgathatod a húsokat a tojásban és a zsemlemorzsában.
- A zsemlemorzsát gazdagíthatod reszelt parmezánnal vagy frissen aprított petrezselyemmel.
Címlapkép: Pixabay
Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!
Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!