Lusta asszony lángos receptje
Tökéletes ropogós, nem zsíros, alig érezni az élesztőt, pillanatok alatt megsül az olajban, szinte hozzá sem ér és már kész is.
Hozzávalók:
- 3 dkg élesztő,
- fél liter tej,
- 1 kg liszt,
- 2 dl tejföl,
- 1 evőkanál só
[visual-link-preview encoded=”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″]
Elkészítés:
- Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
2. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
3. Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.
4. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
5. A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk.
6. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.
7. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom. (via tudasfaja.com)
Fotó: Facebook