Omlós, puha vaníliapudingos csiga recept
A vaníliapudingos csiga egy igazi klasszikus, amely bármely napszakban megédesítheti a pillanatokat, legyen szó reggeli kényeztetésről vagy délutáni finomságról.
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 1 egész tojás + 2 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- 8 dkg olvasztott vaj
- 2,5 dl langyos tej
Töltelék:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
- Élesztő felfuttatása: A langyos tejbe keverj egy evőkanál cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni, amíg habos lesz.
- Tészta készítése: Szitáld a lisztet egy nagy tálba, add hozzá a cukrot, sót, tojásokat, és a felfutott élesztőt. Kezdd el dagasztani, majd fokozatosan add hozzá az olvasztott vajat. Dagaszd addig, amíg sima tésztát kapsz. Takarva hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órát.
- Puding elkészítése: A pudingport a tejjel és cukorral főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyd kihűlni.
- Csigák formázása: Nyújtsd ki a megkelt tésztát téglalap alakúra (kb. 3-4 mm vastagra), kend meg a vaníliapudinggal, majd tekerd fel szorosan. Vágd ujjnyi vastag szeletekre.
- Sütés: Helyezd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyd még kelni kb. 30 percig. Előmelegített sütőben süsd 180 fokon kb. 20-25 percig, amíg aranybarna lesz.
Tálalás előtt megszórhatod porcukorral vagy díszítheted gyümölccsel.
Címlapkép: Pixabay
Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!
Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!